Посилення організаційної спроможності центрів надання допомоги демобілізованим учасникам АТО

IMG 1035

24-25 та 26 - 27 жовтня в межах проекту «Посилення організаційної спроможності центрів надання допомоги демобілізованим учасникам АТО та їх сім'ям у Миколаївській області», який реалізується ВБО «Ініціатива заради життя» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, проведено перший модуль навчального семінару-тренінгу для 2-х груп фахівців центрів надання допомоги учасникам АТО, центрів по безробіттю, органів соціального захисту.

Мета заходу: покращити рівень знань учасників семінару з питань прав, пільг і гарантій військовослужбовців, які приймали участь у антитерористичній операції.

Тренери навчання: Антон Красов (ГО «Юридична сотня»), Наталія Тюленева (практичний психолог), Оксана Лобанова (ГО «Юридична сотня»).

IMG 20171026 112303

Основні питання, що розглядалися: система органів влади у сфері допомоги учасникам АТО, реалізація основних прав учасниками АТО (статус УБД, проїзд, трудові права), порядок реалізації прав учасників АТО, мотивування до відстоювання своїх прав,забезпечення санаторно-курортного лікування, психологічної реабілітації, отримання житла та земельних ділянок. Учасники семінару-тренінгу розглянули питання побудови ефективної моделі взаємодії між органами, установами та організаціями, які надають послуги демобілізованим військовослужбовцям, що брали участь у військових діях на сході України, об’єднання зусиль з підтримки учасників АТО у Миколаєві. Місцеві пільги та громадські організації.

IMG 1031

Учасники тренінгу активно спілкувалися, вносили пропозиції щодо покращання нормативно-правової бази, яка забезпечує порядок надання пільг для учасників АТО, ознайомилися із послугами, які надають громадські організації для воїнів та ветеранів. Жвавий інтерес учасників заходу виявили до спілкування із головним спеціалістом Південного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Саєнко П.П. Було внесено багато пропозицій щодо покращання роботи з питань забезпечення прав і гарантій учасників АТО, в тому числі з питань санаторно-курортного обслуговування, працевлаштування, забезпечення житлом та земельними ділянками.

IMG 1000

У другому модулі, який буде проведено у листопаді, учасники семінару-тренінгу обговорять питання психологічних аспектів спілкування при роботі із учасниками АТО, застосування інструменту медіації для вирішення конфлікту.

Untitled 1  logoifl

5464654