Проект "Медицина без дискриминации"

В ході інформаційної кампанії проекту «Антидискримінаційна освіта професійних спільнот», який реалізує ВБО «Ініціатива заради життя» за фінансової підтримки компанії «Делойт консалтинг Оверсіз Проджектс» (Deloitte Consulting Overseas projects, LLC) було розроблено 4 види інформаційних матеріалів:

1. Плакат.

На плакаті надана інформація щодо основних прав пацієнтів при отриманні медичної допомоги.

Плакат формату А1, рекомендовано розміщувати в медичних установах, а також в організаціях, які надають соціальні та правові послуги представникам уразливих груп.

Скачать: Плакат Медицина без дискриминации

2. Наліпки.

Було розроблено 4 види наліпок: на 2х наліпках – доброзичливі медичні фахівці (жінка та чоловік), які пропонують руку для потиску та напис: «Надаємо кваліфіковану медичну допомогу кожному», та ще на 2х – представники уразливих груп (жінка та чоловік), що пропонують руку для потиску та напис: «Кожен має право на кваліфіковану медичну допомогу».
Наліпки формату В2, рекомендовано розміщувати на дверях у медичних установах - з зображенням доброзичливих медичних фахівців з боку коридору очікування пацієнтів, з зображенням представників уразливих груп усередині мед. кабінету. Особливості розміщення – рука особи на наліпки необхідно розміщувати на рівні ручки двері. Ідеєю стала необхідність скорочення дистанції в якісному медичному обслуговуванні вразливих груп, готовність допомогти і протягнути їм руку допомоги, а їм, відповідно, прийняти цю допомогу.

Скачать:  Наклейка 1   Наклейка 2  Наклейка 3  Наклейка 4  Наклейка 5  Наклейка 6  Наклейка 7  Наклейка 8

3. Буклет.

В буклеті надано визначення основних понять про стигму та дискримінацію, наведені можливі приклади стигми та дискримінації через ВІЛ-позитивний статус пацієнта. Розміщена інформація щодо основних прав пацієнтів при отриманні медичної допомоги та алгоритм дій у разі дискримінації.
Буклет формату А4, 2 згини, рекомендований до поширення серед представників уразливих груп.

Скачать: Буклет Медицина без дискриминации

4. Блокнот.

На титульних сторінках блокноту надано визначення основних понять про стигму та дискримінацію, наведені можливі приклади стигми та дискримінації через ВІЛ-позитивний статус пацієнта. Розміщена інформація щодо основних прав пацієнтів та можливі наслідки стигматизації та дискримінації. Внутрішні сторінки блокноту використовуються для записів.
Саме такий формат інформаційного матеріалу був обраний за рекомендаціями медичних фахівців та НУО у якості рецензентів під час проведення фокс-груп.
Блокнот формату А5, 40 стор., рекомендований для поширення серед медичних фахівців.

СкачатьБлокнот Медицина без дискриминации