Результати проекту «Миколаївська школа медіації»

от 15.10

Всеукраїнська благодійна організація «Ініціатива заради життя» презентувала результати реалізації проекту «Миколаївська школа медіації», який впроваджується на Миколаївщині.

Проект був підтриманий Міністерством закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина і реалізовувався в партнерстві з громадською організацією «Луганський гуманітарний центр» і Центральною міською бібліотекою ім. М. Л. Кропивницького м. Миколаєва

Представляючи результати діяльності, керівник «Миколаївської школи медіації» Лариса Клопова розповіла, що сьогодні медіація є одним з найпопулярніших альтернативних способів врегулювання суперечок і конфліктів у багатьох країнах світу.
В Україні медіацію тільки починають активно розвивати. В рамках проекту підготовлено групу медіаторів з числа юристів, психологів, соціальних працівників, які вже почали надавати послуги з медіації в Миколаєві, Вознесенську та Южноукраїнську.
На презентації фахівці, які пройшли навчання, розповіли про свої перші кроки в медіації, учасники заходу обговорили шляхи поширення послуги медіації Миколаївській області налагодження співпраці державних організацій і установ.
Завдяки виконанню проекту в Миколаївській області створена основа для успішного поширення в правозахисної і соціальній сфері процедури медіації, що дозволить опанувати фахівцям нові професійні навички щодо врегулювання суперечок у позасудовому порядку.

5464654