Challenge TB - 2-й год!

5465465464

Завершився 2й рік реалізації проекту «Challenge TB», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується ВБО «Ініціатива заради життя». Метою проекту є надання соціально-психологічної підтримки хворим на МРТБ на амбулаторному етапі в Миколаївській області для формування стійкої прихильності до лікування на амбулаторному етапі.
За період реалізації проекту (з 01.12.2016р. по 30.09.2017р.) було охоплено 86 осіб, з яких 39 клієнтів успішно завершили лікування.
Для мотивування клієнтів на продовження лікування за 2й рік реалізації проекту (10 місяців) було надано 305 мотиваційних харчових наборів, 161 скретч-картка на поповнення коштів мобільного зв'язку та 175 гігієнічних наборів. Відшкодовані транспортні витрати для 5 клієнтів проекту до медустанови.
Для забезпечення стійкої прихильності до лікування з клієнтами регулярно проводились індивідуальні консультації соціального робітника та психолога проекту. Основні теми консультацій: прихильність до лікування, профілактика алкогольної залежності, профілактика стресу та депресій, стосунки у родинному колі, соціалізація та соціальна адаптація після звільнення, мотивування до пошуку роботи тощо.
Також клієнтам проекту надавались безкоштовні консультації юриста проекту з питань порядку наслідування житла, отримання соціальних виплат; були направлені клопотання на ім'я міських голів та голів РДА про надання одноразової матеріальної допомоги.

DSC 5457
На сьогодні ВБО «Ініціатива заради життя» приймає участь у 3му році реалізації проекту «Challenge TB» за фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

5464654