«Толерантність і здоров’я»

DSC _1Вищим результатом освіти є терпимість
Артур Шопенгауер, німецький філософ XIX ст.

В рамках реалізації проекту «Challenge TB», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН в Миколаївській області, ВБО «Ініціатива заради життя» провела тренінг, спрямований на удосконалення надання консультативної та медичної допомоги пацієнтами хворими на МРТБ.

Тренінг, що відбувся 28 - 29 квітня 2016р. в м. Миколаєві, мав назву «Медико - соціально психологічні аспекти роботи з пацієнтами хворими на МРТБ». У заході взяли участь 22 медсестрі, куратори ДОТ з районів Миколаївської області та м. Миколаєва, які працюють з даними пацієнтами.

Основною метою, що ставили перед собою тренера, було надати кваліфіковану інформацію щодо сучасних методів діагностики туберкульозу, формулювання діагнозу, основам пацієнт - орієнтованого підходу в лікуванні хворих на МРТБ, а також розкрити поняття «толерантність», «стигматизація», «упередження» і як вони впливають на сприйняття пацієнтів. Спираючись на значний досвід роботи в своїй окремій сфері, тренери змогли якісно дати оцінку професійним навичкам учасників, забезпечити всі умови для комфортної і продуктивної роботи. Теоретична частина була закріплена практичними вправами, під час яких учасникам було надано можливість змоделювати ситуації практичної діяльності, проаналізувати їх за допомогою методів інтерактивного процесу та розробити кроки з ефективної та кваліфікованої допомоги своїм пацієнтам.

DSC _3

Підбиваючи підсумки тренінгу учасники висловлювали свою вдячність організаторам, тренерам і логістам, які змогли зробити захід гармонійним та комфортним, завдяки чому, участь в ньому, без сумніву, позитивно позначиться на їх професійній діяльності та якості послуг, що надаються пацієнтам.

5464654