Толерантність та недискримінація

 

 _273228 вересня на базі навчально-тренувального центру КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» був проведений тренінг для юристів з державних установ та громадських організацій які надають послуги представникам уразливих груп на тему “Толерантність та недискримінація в роботі с представниками/цями груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ”.
Завданнями та метою тренінгу, який відвідали 10 юристів є, - підвищити рівень поінформованості та обізнаності про стигматизацію та дискримінацію щодо СІН, РКС, ЧСЧ та їх шкідливі наслідки, розвіяти міфи та стереотипи щодо СІН, РКС, ЧСЧ та почати формувати толерантне ставлення до представників/ць груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ.
Група виявила велику активність та зацікавленість темою, оскільки усі учасники тренінгу у своїй роботі часто контактують з представниками уразливих груп. Учасники ділилися один з одним та тренерами практичним досвідом роботи з випадками дискримінації та нетолерантності.
За відгуками юристів - очікування від тренінгу виправдалися, по закінченню зустрічі учасники обмінялись контактними даними та виявили бажання зібратися після тренінгу для подальшого обговорення заданої теми.
Даний тренінг може стати початком формування мережі спеціалістів, толерантних до представників уразливих груп та покращити взаємодію між держаними установами та громадськими організаціями.
Заходи направлені на формування толерантності та недискримінації в роботі с представниками/цями груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ проводяться ВБО «Ініціатива заради життя» за фінансової підтримки компанії «Делойт консалтинг Оверсіз Проджектс» (Deloitte Consulting Overseas projects, LLC) в рамках проекту «Антидискримінаційна освіта професійних спільнот».

 _2757

5464654