Програма впровадження стратегії безперервності лікування та соціальної підтримки колишніх в'язнів

2343214

ВБО «Ініціатива заради життя» продовжує реалізацію проекту «Challenge TB», що почав свою роботу з грудня 2015 та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН.
Мета проекту - впровадження стратегії безперервності лікування та соціальної підтримки, хворих на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ), включаючи формування прихильності до ТБ-терапії, індивідуальний соціальний супровід, в тому числі у співдружності із ЛПЗ громадського сектору, фтизіатричною службою та партнерськими організаціями, які працюють в сфері профілактики ТБ, а саме БФ «Вихід» та МОО Червоного хреста.

На кінець червня 2016 року на соціальному супроводі знаходиться 45 мешканців міста та Миколаївської області, які потребують допомоги для успішного закінчення лікування МРТБ на амбулаторному етапі. Соціальні послуги надаються хворим, що проживають в Арбузинському, Врадієвському, Очаківському, Первомайському, Вознесенському, Єланецькому, Вітовському районах та міста Миколаєва.

Для формування стійкої прихильності до лікування МРТБ та запобігання відривів та перерв в прийомі протитуберкульозної терапії, мультидисциплінарна команда фахівців проекту допомагають вирішувати соціально-психологічні труднощі, які виникають у клієнта під час перебування на амбулаторній фазі лікування. За дотримання прихильності до лікування, клієнти раз на місяць отримують продуктові набори та картки поповнення мобільного оператору, в якості мотивації щодо продовження лікування.
Висловлюємо подяку фтизіатричній службі міста та області, які плідно співпрацюють з НУО, допомагають у відборі осіб, які потребують соціальної допомоги та створюють необхідні умови для зустрічей хворих та соціальних працівників.

5464654