Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав уразливих засуджених в Україні

Миколаївський обласний молодіжний рух продовжує роботу з реалізації проекту «Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав уразливих засуджених в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Головна задача проекту - впровадити інструменти надання вторинної безоплатної правової допомоги засудженим, до позбавлення волі відповідно до ч.2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». За цим Законом України засуджені до позбавлення волі мають право на захист; здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; допомогу у складанні документів процесуального характеру. Діяльність проекту направлена, в першу чергу, на тих засуджених, які потребують захисту свого права на пом'якшення покарання або звільнення від нього за станом здоров'я.

c82e68ecc91a6115905b52a4dab0ec5b XL

Ми намагаємося знайти найбільш оптимальну модель порядку звернення засуджених до центрів вторинної правової допомоги та порядку надання цієї допомоги адвокатом.

З цією метою 20 листопада адвокат Мантуленко О.В. провела он-лайн конференцію із засудженими Снігурівської виправної колонії, в ході якої вона відповіла на їх питання та надала конкретні рекомендації щодо порядку звернення до відповідних органів за захистом права на отримання пенсії або соціальної допомоги, порядку медичного обстеження, порядку оскарження рішення суду.

 

5464654