Реалізація проекту «Програма впровадження стратегії безперервності лікування та соціальної підтримки колишніх в'язнів, хворих на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ) під час проходження амбулаторної фази лікування в Миколаївській області»

З грудня 2015 року ВБО «Ініціатива заради життя» розпочинає реалізацію проекту «Challenge TB», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН.

Метою Програм є впровадження стратегії безперервності лікування та соціальної підтримки колишніх в'язнів, хворих на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ), включаючи формування прихильності до ТБ-терапії, індивідуальний соціальний супровід, в тому числі у співдружності із ЛПЗ громадського сектору, фтизіатричною службою та партнерськими організаціями, які працюють в сфері профілактики ТБ.

За для успішного старту проекту, 4 листопада 2015 року в офісі організації, була проведена робоча зустріч з визначення спільних кроків, спрямованих на організацію безперервного лікування звільнених засуджених, хворих на МРТБ.

Під час зустрічі було обговорено механізм взаємодії органів охорони здоров'я, пенітенціарної служби та ВБО «Ініціатива заради життя» щодо соціального патронажу хворих на МРТБ, які звільняються зі Снігурівської виправної колонії Миколаївської області та звільнених засуджених, які переходять на амбулаторне лікування в Миколаївській області.

В заході прийняли участь представники медичного сектору УДПтСУ в Миколаївській області, головний лікар МОПТБД та працівники від ВБО «Ініціатива заради життя».

Всім партнерам дякуємо за участь в робочій зустрічі , яка в подальшому допоможе в досягненні спільної мети.

5464654