Перші кроки у здорове майбутнє

Завдяки комплекному підходу до допомоги у соціальній адаптації засуджених, що звільняються з місць позбавлення волі, в якому суттєву роль відіграє проект «Туберкульоз prison NET.UA», ми маємо позитивні приклади того, як життя колишніх в'язнів змінюється на краще.

Наприклад, з квітня 2014 року в проекті бере участь Віталій О., який 3 роки відбував покарання в Снігурівскій виправній колонії №5. В місцях позбавлення волі перебував вдруге. Ще в установі, перед звільненням він почав відвідував усі інформаційні та тренінгові заняття, які проводили фахівці ВБО «Ініціатива заради життя». Після повернення з колонії, одразу став  на облік до протитуберкульозного диспансеру, пройшов тестування на ВІЛ-інфекцію, гепатит та венеричні захворювання. Результати усіх тестів, на щастя, були негативні.

Після звільнення клієнт прийшов на консультацію до соціального працівника вже в офіс організації, де, крім цього, отримав юридичну допомогу з питання поновлення прописки. Сумісними зусиллями були надіслани листи до апеляційного суду. Після цього його перенаправили до спостережної комісії для отримання невеличкої фінансової допомоги.

Наразі чоловік говорить про те, що він практикує більш безпечну повідінку та веде здоровий спосіб життя. Працевлаштувався, працює охоронцем на будівництві.

5464654