У Києві відкрилась фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива»

 

1488334 10200482440982417_341489561_n15 січня 2014 року у галереї Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця»  відкрилася фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива», яка включила у себе 40 кращих фоторобіт, що надійшли на IV Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об’єктива» організований Українським форумом благодійників.

Під час відкриття фотовиставки організатори провели церемонію нагородження переможців фотоконкурсу та відзначили авторів кращих робіт:


Перші премії отримали:

1 місце – Нестеренко Андрій за роботу «Дитинство за колючим дротом».

2 місце - Фотосалон «ЦИФРА» (автор фотороботи - Яременко Марина) за роботу«Емоції...».

3 місце - Фотосалон «ЦИФРА» (автор фотороботи - Яременко Марина) за роботу«Барабанна терапія у Центрі «РОДИНА»

1 диплом – Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд Костянтина Кондакова» (автор фотороботи – Віталій Мотрущенко) за роботу «У здоровому тілі здоровий дух»

2 диплом – Молодіжна Благочинна Спільнота Львова (автор фотороботи – Вовк Наталія) за роботу «Зігріті душі»

3 диплом - Люта Тетяна за роботу «Такий бажаний обід».


Спеціальні призи за номінаціями:

996128 10200482440742411_2100615189_n«Благодійність і соціальний захист» - ВБО «Ініціатива заради життя» за роботу «Погляд у майбутнє».

«Волонтерство змінює світ» -  Благодійний фонд «Скарбниця Надії» (автор фотороботи - Петровська Євгенія) за роботу «Сміх лікує».

«Благодійність та охорона здоров’я» -  Харченко Сергій за роботу «За перемогою».

«Благодійність у культурі» - Шаромова Наталія за роботу «У мене Синдром Дауна. Я не інвалід. Я людина з обмеженними можливостями».

«Благодійність у спорті» - Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд Костянтина Кондакова» (автор фотороботи – Віталій Мотрущенко) за роботу «У здоровому тілі здоровий дух».

«Благодійність у громаді» - Шаромова Наталія за роботу «SOS - місто безпритульних Тварин».

«Благодійність в освіті» - Щербаченко Володимир

«Підтримка громадських ініціатив» - Дядiн Денiс за роботу «Приреченi».

«Про благодійність – весело» - Бєглов Костянтин за роботу «Приятелі».

«Благодійність очима дітей» - Орлова Поліна за роботу «Останній причал».

 Переможців визначили ще 28 листопада 2013 р. Однак їхні імена не розголошувалися до відкриття фотовиставки. Щоб забезпечити рівні умови для учасників-професіоналів і аматорів, суддів дібрали за тим же принципом: одні – фахівці фотосправи й тонкі поціновувачі мистецтва, але «чайники» у благодійності; інші – гуру організованої філантропії, але оператори «мильниць».


До складу журі 2012 р. увійшли:

Іван Дехтяр, Ассистент Програми Волонтери ООН в Україні.

Валерій Дядюра, фотограф.

Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

Олександр Жилін, заступник головного редактора журналу Photographer.

Ростислав Кондрат, секретар Правління з організаційних питань Національної спілки фотохудожників України.

Шінобу Машіма, Координатор Програми Волонтери ООН в Україні.

Едуард Странадко, фотограф, Голова Правління НСФХУ.

Євген Полтенко, Виконавчий директор Благодійної фундації «Відкриті серця України».

Юлія Студинська, FCCA, Партнер, ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги».

Олексій Титаренко, куратор арт-проектів Благодійної фундації «Відкриті серця України».

Олена Якимчук, спеціаліст з корпоративних справ компанії Amway.

“В цьому році на фотоконкурс надійшло 550 робіт. Вже сьогодні ми чітко розуміємо, що наша тема не є простою для фотосвітлин. Адже набагато легше зафіксувати пейзаж або натюрморт, ніж вловити яскравий момент прояву людської доброти, небайдужості та турботи. Цьогоріч на світлинах вперше за чотири роки проведення фотоконкурсу з’явилися такі теми, як робота з дітьми, які народилися в колоніях суворого режиму; клоунотерапія з важкохворими дітьми; боротьба за права людей, які живуть з ВІЛ та гепатитом С; активізація сільських громад та інші. А значить у нас є більше яскравих продуктів для популяризації благодійності — однієї з основних задач діяльності Українського форуму благодійників. Адже ми щиро віримо, що шляхом популяризації найкращого досвіду та  прикладів для наслідування, ми зможемо заохотити ще більше небайдужих громадян до доброчинної діяльності. І ми вдячні всім нашим партнерам за підтримку цієї ініціативи”, - Анна  Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

«Дуже часто про благодійність нам розповідають кількісними показниками. Особисто для мене фотоконкурс "Благодійність крізь призму об'єктивну" є цінний тим, що він дає нам значно більше ніж цифри. Ці майстерно закарбовані миті "невітринної" благодійності сповнюють нас відчуттям причетності до справи, яку не зміряти чимось раціональним чи матеріальним. Це, мабуть, те, що робить нас людьми», - Євген Полтенко, виконавчий директор Благодійної фундації «Відкриті серця України».

 «Фотоконкурс "Благодійність крізь призму об'єктиву" на мою думку є найкращим з тієї безлічі проектів проектів, який підтримує Національна спілка фотохудожників України. Він не лише має гуманістичну складову але й за художньою якістю робіт не поступається багатьом художнім та документальним конкурсам в Україні», - Едуард Странадко, заслужений працівник культури України, Голова правління Національної спілки фотохудожників України.

«Нещодавно завершився черговий і "благодійний", і фотографічний рік. А для того, щоб краще і візуальніше підбивати його підсумки, було засновано прекрасний гуманітарний фотоконкурс "Благодійність крізь призму об'єктива". Конкурс кожного року має свої відмінності, але, в цілому, покликаний показати, як можна перетворити свої добрі пориви в конкретну допомогу людям. Причому не просто людям, а тим, хто, в силу певних кармічних порушень в минулих своїх втіленнях, прийшов на Землю з фізичними недоліками. І як приємно стати нехай локально і на якийсь час ангелом-охоронцем для інвалідів, покинутих дітей або навіть тварин. Звичайно, краще всього, якщо про твоє подвижництво знаєш лише ти. Але в епоху інформаційних технологій і миттєвою швидкістю поширення модних віянь через соціальні мережі краще, щоб інші люди мали чіткі знання про те, як можна докласти зусилля на благо громади. Тому фотоконкурс "Благодійність крізь призму об'єктива", а, потім, прекрасна фотоекспозиція дуже потрібні для максимального поширення інформації про благородну діяльність багатьох фондів і волонтерів. Фотографічно конкурс теж виріс. Позначилися цікаві візуальні підходи до складного і, на перший погляд, одноманітного образотворчого матеріалу. Тому дуже хотілося, щоб поміж фотографів-благодійників виросли б нові таланти, і допомогли своїми досконалими фотороботами  відродити українську документальну фотографію в кращій своїй іпостасі. Ну і як і раніше зберіг свою актуальність заклик до вітчизняних олігархів і сильних світу цього. Українське суспільство все ще чекає, коли ж перший з них приєднається до Клятви дарування (The Giving Pledge). І, можливо, поштовхом до такого подвижництва стане щорічний фотоконкурс "Благодійність крізь призму об'єктива", адже візуальні образи чіпляють за душу іноді набагато сильніше, ніж слова», - Олександр Жилін, заступник головного редактора журналу Photographer.

«Cпівробітники компанії ЕY вже багато років долучаються до різних проектів благодійності. Ми знаємо, яке значення має вчасно надана допомога або просто вияв доброти та розуміння. Це однаково важливо і для тих, хто отримує допомогу, і для тих, хто її надає. Турбота про слабких та вміння доброзичливо ставитися до тих, хто не схожий на тебе - ознаки гармонійного суспільства. Фотовиставка "Благодійність крізь призму об'єктива" - вражаюча, болісна. Та хто казав, що шлях до гармонії буде простим?», - Наталія Теленкова, кеірвник комітету з питань корпоративної відповідальності компанії ЕУ.

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» - це українська благодійність без парадного глянцю: лірична, щира, саркастична і кумедна. Водночас запевняємо: представлені фото гідні глянцевих обкладинок.

Організатор: Український форум благодійників.

Під патронатом: Національної спілки фотохудожників України.

Офіційний партнер: Програма "Волонтери ООН".

Партнери: Благодійна фундація «Відкриті серця України», компанія "EY", компанія "Емвей Україна", РА Яспис, благодійний фонд Олеся Довгого та Катерини Горіної, мобільний оператор Life:).


Источник: http://ufb.org.ua

 


5464654