Жива бібліотека для студентів психології, Миколаїв

В жовтні 2013 року та базі Миколаївського державного університету МОГМР за участі лідера проекту «Разом до спільної мети!» та директора Миколаївської філії ВБО «Рух в підтримку колишніх в'язнів «Подолання»» було проведено «Живу бібліотеку» для студентів, що вивчають психологію.

В рамках заходу, якій відбувся на базі університету, майбутнім психологам було запропоновано поспілкуватися з практикуючими фахівцями з соціально-психологічної роботи з категоріями «засуджені» та «колишні в'язні». Для більш цікавого та плідного спілкування до участі було також запрошено лідера проекту «Разом до спільної мети!» та директора Миколаївської філії ВБО «Рух в підтримку колишніх в'язнів «Подолання»».

«Жива бібліотека» працює так само, як і звичайна, але «книгами» стають люди, що розповідають свої історії, а «читачами» – запрошені учасники заходу. У «читачів» є можливість без посередників скласти свою думку про конкретну особистість, і за допомогою безпосереднього досвіду спілкування позбутися нав’язаних стереотипів.

За відгуками учасників захід був цікавим та плідним, атмосфера толерантною та теплою. Наприкінці заходу студенти погодились приймати участь у зборі теплих речей для осіб, які відбувають покарання або які звільнилися та не мають можливості придбати потрібні речі. Як свідчить практика, подібні заходи допомагають об’єднанню громади, руйнують стереотипи, вчать надавати допомогу тим, кому вона вкрай необхідна, щоб знов не оступитися та не впасти.


 

Информацию для публикации подготовила Елена Чуприна,
Региональный координатор Николаевской области

 

5464654