Посилення організаційної спроможності центрів допомоги демобілізованим учасникам АТО-2

IMG a8bd9ef492e100e9f70e6979c037245c V12 квітня в межах проекту «Посилення організаційної спроможності центрів допомоги демобілізованим учасникам АТО», що реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, проведено інформаційне заняття для учасників АТО, які проживають у Вознесенькому регіоні. Організаційну допомогу у проведенні заняття надали Вознесенський міськрайонний центр зайнятості, районний центр допомоги учасникам АТО.

Заняття проводили член робочої групи, учасник АТО Коробов С. та Чуприна О. відповідно до плану проведення інформаційного заняття. План заняття був сформований на підставі вивчення звернень учасників АТО до обласного центру допомоги учасникам АТО та громадської організації «Асоціація учасників та інвалідів АТО У проведенні заняття взяли участь представники міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та міськрайонного центру зайнятості.
Учасникам заняття були видані інформаційні матеріали: пам'ятка «Повертайся здоровим», пам'ятка «На допомогу учасникам АТО», «Соціальні гарантії та пільги учасникам АТО та членам їх сімей», «Пам'ятка для сімей військовослужбовців», Пам'ятка для тих, хто повернувся з війни», підготовлені ВБО «Ініціатива заради життя»; пам’ятки центрів безоплатної правової допомоги, надані партнером проекту – територіальним центром безоплатної правової допомоги. Інформаційний матеріал був також наданий Вознесенському районному центру надання допомоги учасникам АТО.

IMG fa4b93f3cff027d15dc3258975eb1e80 V
Основні питання, які цікавили учасників: інформація про місцеві громадські організації, а також громадські організації області; інформація про роботу Центру надання допомоги учасникам АТО та Центру вторинної правової допомоги; інформація про стан реалізації соціальних пільг та гарантій, у тому числі у сфері земельних, житлових та медичних прав (постановка питання учасниками тренінгу: «Чи можливо отримати грошову компенсацію на санаторно - курортне лікування? Куди звертатися для постановки на облік як собі, що потребують поліпшення житлових умов? тощо), зміни в законодавстві стосовно пільг учасникам АТО, алгоритм дій під час реалізації конкретного права.
Учасникам заняття були надані індивідуальні консультації.

5464654