Реалізація проекту "Програма впровадження стратегії безперервності лікування..."

Реалізація проекту «Програма впровадження стратегії безперервності лікування та соціальної підтримки колишніх в'язнів, хворих на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ) під час проходження амбулаторної фази лікування в Миколаївській області».

З грудня 2015 року ВБО «Ініціатива заради життя» реалізує проект «Challenge TB», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН.
Мета проекту - впровадження стратегії безперервності лікування та соціальної підтримки колишніх в'язнів, хворих на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ), включаючи формування прихильності до ТБ-терапії, індивідуальний соціальний супровід, в тому числі у співдружності із ЛПЗ громадського сектору, фтизіатричною службою та партнерськими організаціями, які працюють в сфері профілактики ТБ.

 

 

11111

На кінець лютого 2016 року на соціальному супроводі знаходиться 35 мешканців області, які потребують допомоги для успішного закінчення лікування з Очаківського, Первомайського, Вознесенського, Єланецького, Жовтневого районів та міста Миколаєва. З клієнтами проекту були складені плани індивідуального соціально-психологічного супроводу для забезпечення стійкої прихильності до лікування, проведені індивідуальні консультації фахівців: психолога, соціального працівника та юриста.
Для формування стійкої прихильності до лікування МРТБ та запобігання відривів та перерв в прийомі протитуберкульозної терапії, мультидисциплінарна команда фахівців проекту допомагають вирішувати соціально-психологічні труднощі, які виникають у клієнта під час перебування на амбулаторній фазі лікування. За дотримання прихильності до лікування, клієнти раз на місяць отримують продуктові набори та картки поповнення мобільного оператору, в якості мотивації щодо продовження лікування.


Приємно зазначити, що наші клієнти досить відкрито йдуть на контакт із соціальними працівниками організації та погоджуються брати участь у проекті. Фтизіатрична служба регіону, зокрема консультанти проекту, плідно співпрацюють з НУО, допомагають у відборі потенційних кандидатів у проект та створюють необхідні умови для зустрічі з хворими.

5464654